dinsdag, augustus 14, 2007

Ben Chasny vs The Sun

Wat doe je op een zondag waarop de zon je deze zomer voor de zoveelste keer in de steek laat? Je duikt de duisternis van Paradiso in om achter de pikzwarte gordijnen van het idyllische bovenzaaltje naar één van de concerten van het jaar te kijken!

Six Organs of Admittance is de naam, en Ben Chasny het enige vaste bandlid, die deze tour wordt bijgestaan op gitaar door Elisa van de Magik Markers, en deze dame bleek een verrassing van de bovenste plank.
Ze begon als een als lerares vermomde folk-dame met opgestoken haar, totdat ze in het tweede nummer volledig los ging op de electrische gitaar. Iedere weldenkende jongeman had ze in haar greep deze middag...



Ondertussen bleef Ben zijn fabelachtige gitaarspel (van het lage basgeluid tot aan de hogere gitaarakkoorden) ten toon spreiden.
Een aantal rustige folkachtige liedjes en gitaarduels verder eindigde de twee drie kwartier later met een weergaloze versie van Fleetwood Mac's 'That's Allright' !
Voor diegene die er niet waren, kan het album 'School of the Flower' iets verzachten, maar zorg de volgende keer gewoon dat je dit niet meer mist...

Good girls go to heaven
Bad girls go to Ben Chasny

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

I agree, one of my favourite gigs this year, and a great introduction to Paradiso!

12:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home