dinsdag, juni 26, 2007

Zelienople - His/ Hers


Via de blog van bolachas gratis stuitte ik op het viertal Zelienople uit Chicago, dat zich al sinds 1998 en een album of 6 bezig houdt met langgerekte psychedelische folkmuziek.

Hun laatste plaat His/Hers verscheen op het hippe minimale lectronica-label Type records, (waarop ook acts als Xela, Grouper, Tarentel, Machinefabriek, Khonnor en Julien Neto mooie albums uitbrachten).

Het is een betoverende en erg avontuurlijke plaat voor in de late uurtjes geworden met veel verrassende mooie wendingen!

Hier een recent interview en daaruit blijkt dat ze dezelfde smaak qua films en muziek hebben (Basic Channel, Dead man, Neil Young, John Carpenter, Tarkovsky, the new Odawas!!!,) en de plaat heeft ook van dit alles wel wat meegepikt : veel duistere folk, onderhuids kruipende drones, met toch voldoende melodie om deze soundtrack zonder beelden zonder kleerscheuren door te komen.

Op hun myspace-site kun je onder andere "Parts are lost" van hun nieuwe album horen.

En hier is nog meer te luisteren.

Geniet met mate.

PS. 2 nieuwe links toegevoegd in rechtermenu, blog Bolachas Gratis, een van DE bronnen voor de nieuwste albums en de muziek-site FakeJazz, waarop ook veel andersoortige muziek gereviewed wordt.