maandag, december 18, 2006

State X New Forms

Afgelopen vrijdag met de vrouw richting Den Haag getogen om ons in de plaatselijke horeca voor te bereiden op het State X-festival met als grote trekkers Sonic Youth en Mono. Daarnaast nog vele andere interressante verschijningen en een hopelijk fantasievolle entourage.
Het begon met een bizarre act door het gekostumeerde Masonic Youth, maar gelukkig duurde dit niet te lang.
Vervolgens was het de beurt aan Danielson, maar deze kon mede door een matig geluid niet bekoren. Hupsakee buitenom door de kou naar de kelder om de No-Neck Blues band te zien en dit was al interressanter, maar halverwege besloten we toch ons plekje te zoeken in de grote zaal om geen glimp van opper-indie-goden Sonic Youth te missen. Dit bleek niet onverstandig daar de zaal bomvol was. Een plekje aan de bar was ons deel (ieder nadeel heb zijn voordeel!)
Geweldig geluid en een set bijna volledig bestaand uit nummers van hun laatste album Rather Ripped zorgde voor pure euforie bij deze jongen. Wat een gitarist is meneertje Thurston toch en Kim tolde over het podium als een heks in haar heksenkringetje. Machtig!
Daarna doorgeschoven naar voren en de japanse vrienden van Mono gaven wederom een superstrak optreden (net als vorig jaar in de Ekko) waarin de subtiliteit langzaam veranderde in oorverdovende capriolen zonder de melodie te verliezen.
Jammer dat het tegenwoordig normaal blijkt te zijn om lekker door concerten heen te lullen.
Ga lekker in de kroeg zitten joh en laat de liefhebbers met rust!
Na wat nachtelijke dwalingen vond ik me kussen eindelijk in de vroege morgen...

Check hier het verhaal en foto's van vrind en loge Bastard K!