woensdag, september 03, 2008

Antwerp is Burning!

Afgelopen weekend in een zonnig Antwerpen doorgebracht met m'n betere helft en vrienden, ook wel bloggers Miek, Narco Agent en Sakura Snow. Een fantastisch Bourgondisch weekend met als toetje het concert van Mogwai in de Rivierenhof, de plek waar 16 Horsepower hun laatste adem uitblies. En wat een plek: een groots opgezet park met prachtig bijbehorend openluchttheater!

Een welkome afwisseling met het Antwerpse 'centrum', want tijdens het weekend viel vooral de leegstand en het verval van de veelal 'beschermde' historische panden op :In bijna alle straten was het contrast tussen opgeknapte en verwaarloosde panden erg groot.
Vreemd zaakje en bovenal zonde, omdat ik de kans klein schat dat ze nog gered konden worden en gezien de reeds aanwezige nieuwbouw, wordt het er vervolgens niet fraaier op.
(hier meer foto's)


Gelukkig waren er nog genoeg leuke restaurants/ café's/ terrassen over om de Belgische bieren en maaltijden langs te laten komen (is die croque-monsieur nou met de kaas bovenop of niet?).

Zondagavond was het tijd voor hoofddoel Mogwai in de open lucht en met vingers gekruisd (er was onweer voorspelt!) gingen we die kant op en gingen omgeven door bomen en gezellige belgen in het zonnetje (!!!) zitten om uiteindelijk alle weergoden samen met onze Schotse vrienden onder een oranje, brandende hemel te weerstaan.

Het nieuwe Mogwai-album The Hawk is Howling paste live prima tussen de vertrouwde geweldenaren (lees : Like Herod, Cody, We're No Here) van weleer.

Vooral in het tweede gedeelte ging het crescendo met (ook de wind zette kort en hevig aan tijdens het begin van) vierluik Like Herod/Batcat/ Helicon 2/ Cody en niet te vergeten afsluiter We're No Here dat het concert afsluitte met een door de bomen galmende gitaarfeedback-eruptie!

Setlist Mogwai:

 1. The precipice
 2. Friend of the night
 3. I love you, I’m going to blow you up your school
 4. Ithica
 5. Scotland’s shame
 6. Hunted by a freak
 7. I’m Jim Morrison, I’m dead
 8. Like Herod
 9. Batcat (check live-video op YouTube)
 10. Helicon 2
 11. Cody
 12. Thank you space expert
 13. 2 Rights make 1 wrong
 14. We’re no here

Wat mij betreft volgend jaar die Rivierenhof in de gaten houden, prachtige locatie en ondanks dat Antwerpen 'in de fik' staat blijft het een leuke stad...

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home