maandag, april 24, 2006

Infadels in Petrol



Afgelopen zaterdagnacht in een afgelegen club in Antwerpen genaamd Petrol om uur of 3 s'nachts een erg goed concert van de volgende hype uit Engeland The Infadels gezien. Wat een heerlijk charismatische zanger, een bezeten synthesizer-speler, een iel gitaristje, en 2 beesten op drums en bas al niet aan energie kunnen opwekken was indrukwekkend. Heerlijke stuiterrock met ska-invloeden waarbij de hele tent, alhoewel halfgevuld, op zijn grondvesten trilde.

De plek en de sfeer waren ook perfect : een door het in verval raken van de Antwerpse Petroleum-industrie (wink wink) achtergelaten vuilverwerkings-loods was nu een club van formaat, waar je kon chillen op oude witleren banken terwijl je de film Mean Streets keek of je mengen in de menigte op de vloer bij de concertjes en dj's. Helemaal goed!



Voorprogramma was van Kate Wax, die in eerste instantie zeker indruk maakte met haar one-womanshow op computer en zang, triphop-achtige liedjes met industrielere en meer idm-achtige beats. Helaas viel ze , ondanks dat ze steeds meer uittrok (?!) , uiteindelijk wel veel in herhaling, maar jedoch verrassend.

Daarna nog nachtelijk/ ochtelijk Antwerpen en zijn haven verkennen, topavond gehad!

PS. gisteren de plaat geluisterd van de Infadels en die doet het toch niet helemaal. Ga ze maar live zien en daar zijn kansen genoeg voor, daar ze bijna op alle festivals staan. Wordt, nee is al een live-sensatie!