maandag, april 17, 2006

Mozaiek Motel



Weekendje rotjeknor gevuld met muzikaal geweld en heel klein beetje tederheid en boel geneugten om ons tevreden te houden voorlopig :

Vrijdag begon om uur 10 s'avonds in Nighttown met
Battles en een vreselijk strakke drummer, waar de gitaristen en toetsenist zowel letterlijk als figuurlijk omheen dartelden. Later bleek de drummer die van ons aller Helmet te zijn, wat achteraf logisch was, want hij speelde zo strak als een bankschroef. Nice start!

Daarna naar
65daysofstatic in de kelder en deze waren nog veel enthousiaster, energieker en beter dan hun instrumentale vrienden van Battles. Jonge honden die menig hoofd deed meedeinsen waaronder die van ons weledele gezelschapje.

Vervolgens naar de Schouwburg om
Mogwai te aanschouwen; dit begon met een klein uurtje uitstel en toen we onszelf van ons chillplekje wegsleepten bleek de zaal vol en mochten we niet naar binnen, klein beetje stampij en ongeloof verder liepen we een halflege (!!) zaal in en ondanks dat ik het ietwat vond tegenvallen gaven de geweldige akoestiek en een enkele ouderwetse kraker toch de broodnodige voldoening.

Terug naar Nighttown waar we in de kelder
Black Dice troffen die een ellenlange psychedelisch werkje neerlegden met synthesizers, beats , gitaar en vloeistofdia's .
Mooi om nog ff de nacht mee in en door te knallen.

Voldaan en verrot huiswaarts richting Delft, alwaar we nog ff de kleine uurtjes in en uit-luiden met Electric Wizard's Dopethrone, onze huisplaat en rode draad van het weekend!

Volgende dag langzaam jezelf herpakken en eind van de middag weer richting Rotjeknorr om eerst in de 3voor12-TENT, wat helemaal geen 'witte' tent was, ons cultureel gestel ietwat op te vijzelen.

S'avonds stond als eerste
Akron/Family op program in de Nighttown en dit was erg geslaagd, van samenzingende versterkte kampvuurliedjes tot chaotische jamrock. Erg meeslepend en aangezien de eerste dag ons geen zang maar alleen instrumentale muzak voorgeschoteld had was dit wel weer even erg leuk.

Erna kwamen The Veils, maar ondanks hun perfect uitgewerkte stage-performance was de muziek duidelijk ondergeschoven kindje, te conventioneel voor het moment.

De drang naar fatsoenlijke ketel 1 werd steeds groter en we besloten het festival effe links te laten liggen om dit in een oeroud rotterdams cafe, ja ze bestaan, tot ons te nemen.

Zita Swoon in de schouwburg wilden we toch nog wel zien en dit bleek een grote verrassing, erg swingend concert en de opstelling van het lage podium midden in de zaal was erg goeie aanzet tot dansende en spelende massa. topafsluiter!

Daarna wilden we nog i-f in de nighttown zien , maar een klein incident bleek genoeg om alle gezellige neanderthalers uit al hun grotten te doen rennen en ons de toegang te ontzeggen, a la, het zij zo!

Geslaagde opening van het festival-seizoen wat mij betreft, laat de hitte en de bands maar komen!

Check
hier voor de foto's!