maandag, juli 04, 2005

Metropolis


Eerste weekend van juli : Metropolis.
Afgesproken met mede-rockert Drinkoog op Rotjeknor, sloegen we eerst maar ff een paar halve liters in om meteen een deja-vu te hebben toen we de AH uitliepen met de blikken in de hand en een politie-agent ons erop attendeerde dat dat dus niet mag.....oja, elk jaar zelfde liedje!
Metro gepakt (stiekem toch opgedronken!) en op naar de concertjes, ik keek vooral uit naar Black Mountain en we hadden nog een paar bandjes op het oog.
We troffen Cereal aan, maar niet echt onder de indruk, mede door geluidsproblemen, trokken we naar het hoofdpodium om Secret Machines te kijken. Dit klonk al stukken beter, maar al gauw besloten we toch nog stukje Drillem te gaan zien en hier vleiden we met het nodige vocht op het gras neer om te chillem...
Meteen erna begon Black Mountain en we besloten vooraan de vibe te gaan oppikken. Lekker rockend optreden en mijn favoriet 'Druganaut' kwam ook nog voorbij.
Nu hadden we het festival-gevoel te pakken en gingen naar een bevriende gitarist en zijn band Garcia op het Oogst-podium, die een vet metal-concert weggaven en weer wat zieltjes voor zich wonnen.
Hierna wat rond-gelanterfant en toen naar afsluiter Death from above 1979 (zie foto, gemaakt door Jan Mulders).
Deze gaven met zijn tweetjes een knallende punkshow weggaven. Voor ons de kans om weer ff ouderwets de pit te verkennen en het nodige vocht weer kwijt te raken...
Het seizoen is geopend!