zaterdag, november 11, 2006

Red Sparowes+Made out of Babies=
Battle of Mice


In de Occii was het gisteren tijd voor Made Out of Babies. De zaal was hoogstens met 40 man gevuld, maar dit mocht niet voorkomen dat Julie Xmas met haar band een erg heftig concert weggaven. De gitarist, bassist en drummer zorgden voor een straffe noise-rock geluidsmuur en Julie mocht hier bovenop haar demonen verdrijven met haar geweldadige stem.
Hun laatste album Coward geproduceerd door meesterknoppendraaier Steve Albini knalt hier al regelmatig door het huis.
Van de weergaloze postmetal van Red Sparowes was ik al een tijdje op de hoogte, deze week hoorde ik van een project van Red Sparowes samen met deze zangeres genaamd
Battle of Mice en hun album A Day for Nights blies me meteen omver. Wat een intense muziek met die stem die zowel lieflijk als schreeuwend hard uit de hoek kan komen.
Na wat onderzoek bleek dit
Battle of Mice geboren te zijn uit een kortstondige heftige relatie vol drank, lust, passie, psychologische spelletjes enz tussen Julie en de gitarist van Red Sparowes. Uiteindelijk barste de bom en werden de twee laatste nummers van de 7 op de plaat afzonderlijk opgenomen en ingezongen. Beide realiseren dat ondanks de extreme omstandigheden artistiek gezien hun beste werk op A Day for Nights staat.
Gisteren kon ik Julie dus aanschouwen met haar eigen band en na afloop sprak ik haar over dit samenwerkingsverband en met name de angstaanjagende 911-call op het einde van At The Base Of The Giants Throat, maar helaas liet ze niks los over de echtheid ervan en eigenlijk maakt het niet uit.

Voor de liefhebbers van intense rockmuziek zijn deze 3 bands in ieder geval een welkome aanvulling.

PS. Nog mooi gesigneerde versies van 3x7" Triad met alle drie bands, de cd van Battle of mice en de cd 'Coward' . Suck my Ass!