donderdag, september 07, 2006

Muizen op Mars

Als muzikant mag Mike Patton dan wat mij betreft zijn top gehad hebben, alhoewel hij een paar jaar terug nog het magistrale project 'Romances' samen met de Noorse soundtrackspecialist Kaada heeft afgeleverd, als labelbaas van het Ipecac-label heeft ie toch een neusje ontwikkeld voor nieuw en bestaand talent.
De komende 3 releases op dit label zijn achtereenvolgens de nieuwe Mouse on Mars 'Varcharz', Isis' 'In the Absence of Truth' en last but not least 'A Senile Animal' van de Melvins. De eerste plaat van de Melvins sinds 2002's Hostile Ambient Takeover, waarop geen collaborateurs meespelen.

De plaat van Isis klonk na een aantal luisterbeurten al fantastisch, zojuist de luistertrip van 'Varcharz' ondergaan en nu rift de nieuwe melvins ook al lekker door mijn installatie (groeibriljante?).

De Mouse on Mars-plaat durf ik met gemak al uit te roepen tot een einde-jaarslijstjes-album. Ze vernieuwen hun eigen gigantische electronica-oeuvre door er op een ge(s)laagde manier postrock-elementen aan toe te voegen. Met dit experimentele harde album willen ze een beuk uitdelen aan de electronica van tegenwoordig waarin de zoetige deuntjes de boventoon gaan voeren en leggen ze de basis voor een nieuw avontuur in hun eigen reis.

Check voor jezelf