maandag, april 23, 2007

Off the road again

Vanaf donderdag moet ik er weer aan geloven : vakantie!
Dit keer grofweg een rondje langs Bristol-ATP Dirty three in Minehead-Bournemouth-Barcelona-Centenera(Pyreneen)-Barcelona , met een enkele roadtrip ingebouwd.

Van het weekend dus eindelijk naar All Tomorrow's Parties in Minehead met een verfijnde line-up waaronder Nick Cave, Low, Dirty Three (curator v/h festival), Magnolia Electric co, Einsturzende Neubauten, Bill Callahan, Joanna Newsom en nog vele verrassingen (hopelijk).

Maar liefst 4 en half uur de Caveman op ATP
En erna voldaan richting de Spaanse zon en bergen.
Uiteraard allemaal weer vergezeld met nauwkeurig samengestelde cd-map om de roadtrips in Engeland en Spanje te begeleiden. Vergeet in de tussentijd niet al het moois te luisteren dat 2007 reeds voor U in petto had, want het begint muzikaal toch wel een erg florissant jaartje te worden :

Cripple Black Phoenix - Love for all disasters
Arcade Fire - Neon Bible
Explosions in the sky - All of a sudden i miss everyone
Do make say think - You, You're history in rust
Bright eyes - Cassadaga
Grinderman - Grinderman
Cocorosie - The adventures of Ghosthorse & Stillborn
Grails - Burning off impurities
Neil Young - Live at Massey hall 71
Soulsavers - It's not how far you fall
World's End Girlfriend - Hurtbreak Wonderland
Bill Callahan - Woke on a Whaleheart
Low - Drums and guns
Modest mouse - We were dead before the ship even sank
Eluvium - Copia
Pole - Steingarten

In ieder geval : geniet van de zon en de ondersteunende melodietjes!

tot over twee weken...

zaterdag, april 14, 2007

Murk

dinsdag, april 10, 2007

Rhaaa Lovely Lovely

De kop is er af : het festivalseizoen is geopend!

De eerste van 2007 was voor mij (en consorten) het onvindbare, kleinschalige, minimalistische en schattige festival Rhaaa Lovely .
Na een speurtocht door de landerige velden van Wallonie vonden we dan de Rhaaa-lokatie : een opgeleukte peuterpspeelzaal met ernaast een witte tent en een trapveldje voor een handjevol tentjes.
Voordat we het zelf konden bevatten stonden de tentjes en mengden we ons tussen de muziekliefhebbers en low-budget-festivalgangers (12 euro voor 12 bands!).

D'n Indrinkers

Het goedkope en goed te versmaden Silly bier ging erin als Ketel 1 (waar was de Ketel 1?) en de eerste band die we op de achtergrond meemaakten was Yndi Halda en die klonken al erg goed. Toen het eind van de dag de zon nog even aan de hemel verscheen besloten we die laatste zonnestralen (en tevens voorbode van een koude nacht!) niet te missen :

Sun is shining

Silly pils in de zonNa in de plaatselijke buurtsuper nog afgezet te zijn (maar genoeg voorraad om de avond aan te vangen), togen we terug om meteen de witte tent in te duiken alwaar Crippled Black Phoenix het in mijn ogen meest indrukwekkende optreden van de dag gaf. De combinatie van een folky singer-songwriter, een celliste, een heavy gitarist (met bijbehorende zz-top sik), dito drummer en nog 4 vreemdsoortige bandleden bracht een verrassend coherente en meeslepende set.

Crippled Black Phoenix (gedeeltelijk dan)
Daarna volgde Part Chimp met "the loudest concert of the day" : en het was een gespring van jewelste in de witte tent, gelukkig hoefden de kindertjes die normaal op het speelplaatsje van de peuterspeelzaal vertoefden dit niet te horen. Ik vond het daarentegen een puike vertoning.

A whisper in the noise bracht vorig jaar met "As the bluebird sings" een prachtig album uit, maar live viel het me bar tegen en klonk het allemaal erg eentonig, helaas!

De laatsten die de (peuterspeel-) zaal mochten betreden waren de metal-postrockers van Pelican en die deden waarvoor ze kwamen : onvervalste instrumentale riffs aan mekaar rijgen

El Pelicano

Halverwege de afsluitende dj-set van Matt Elliot in een reeds flink verlaten zaaltje trok ik maar voorzichtig richting mijn tentje, alwaar ik de ijsbloemen aan de binnenkant van mijn tentje mocht bewonderen.

Volgend jaar weer richting Wallonie als het aan mij ligt en laten we hopen dat de nachtvorst het dan laat afweten!

(Met dank aan Durk Diggler, Sexy Lexy, Flying Lure, Bastard en Josiewitchgirl en consorten)